Добредојдовте на оваа веб-страница!
  • неји

Комплети за заклучување Tagout (LOTO).

Комплети за заклучување Tagout (LOTO).


Комплети за заклучување на тагоутчувајте ги при рака сите потребни уреди кои се потребни за усогласување со OSHA 1910.147.СеопфатенLOTO комплетисе достапни за електрични, вентили и апликации за општо заклучување.

НаLOTO комплетисе специјално произведени од цврсти, долготрајни материјали.Уредите се испорачуваат со поликарбонатно пластично куќиште или најлонска торбичка која е корисна за носење и обезбедува сигурно складирање на сите потребни уреди за заклучување.

Некои од нашите лични комплети за заклучување се опремени со слични катанци со клуч, што овозможува сите брави во комплетот да се отворат со еден клуч.Ова го поедноставува управувањето со клучеви и гарантира дека вработените можат брзо и лесно да го најдат вистинскиот клуч.

Различните видови наКомплети за заклучувањеобично достапни се:

a) Комплети за електрично исклучување (LOTO).: Овие LOTO комплети се испорачуваат со уредите за заклучување кои најчесто се користат за изолирање на точките за електрична енергија како што се прекинувачи, електрични приклучоци, прекинувачи, затворачи на копчиња, рачки на панели итн.

b) Комплети за механичко исклучување на тагоут (LOTO).: Овие LOTO комплети се опремени со уреди за заклучување што се користат за изолирање на механичка енергија од вентили за пеперутка, вентили за порти, топчести вентили итн...

c) Комплети за личен исклучување за тагоут (LOTO).: Личните LOTO комплети се главно дизајнирани за поединци.Овие комплети обично се практични за носење и вклучуваат уреди за заклучување кои најчесто се користат од поединец.Овие комплети обично се дизајнирани за електрична и механичка изолација и вклучуваат лични катанци за заклучување.

d) Комбинирани комплети за заклучување на тагоут (LOTO).: Комбинираните LOTO комплети се дизајнирани да им помогнат на вработените да вршат енергетска изолација на различни електрични и механички извори на енергија.Овие комплети за заклучување обично се приспособуваат според барањата на вработените за да можат да ги имаат сите потребни LOTO опрема на едно место што им помага поефикасно да ги остварат своите LOTO програми.
 
Dingtalk_20210828130206


Време на објавување: 27 јули 2022 година